Print
PDF

Tamikrest (MLI)

Desert Blues

 

Fredag d. 25. november / Døre kl. 21:00 / Entré 90 kr. (70 kr. for studerende)

(Stadig billetter i døren)

 

Tamikrest træder ud af skyggen fra Tinariwen med inciterende og psykedelisk ørkenrock fra Azawad. Aza-Hvad?? De unge musikere fra Tamikrest tilhører nomadefolket tuareg’erne og Azawad er navnet på dét land, de ikke har.

Tamikrest kan oversættes til ‘vejkryds’, ‘alliance’ og ‘fremtid’. Opvokset i 1990’erne i Mali under opstande og borgerkrig har de unge oplevet at miste venner og familie, men også hvordan musikken som våben kan skabe sammenhængskraft og ny styrke.

Bandmedlemmerne gik på den samme skole i Kidal i nordøst-Mali og dannede gruppen i 2006. I 2008 spillede de på den efterhånden legendariske Festival Au Desert (skabt i forbindelse med en fredsaftale i 1996) og indgik ved et tilfælde i et flere-dages jam med bandet Dirtmusic. Samarbejdet udviklede sig og har indtil videre medført 2 studiealbums (2010 og 2011) og nu deres anden Europa-turné.

Gennem internet og den første Europa-turné har bandet fundet inspiration i bl.a Hendrix, Dylan og Marley, men deres stil er fortsat deres egen. Primære sangskriver, lead-guitarist og forsanger, karismatiske Ousmane Ag Moussa fører an med sange om livet, kærligheden og den sociale kamp for retten til egne landområder.

Lyden er tør og omfavnende, og guitar- og bas-fills kommer rullende som ørkenvindene, garneret med korsangernes høje ululationer (yalalala). Som producer Chris Eckamn siger: ‘They always carry the desert with them”.

                                                Tamikrest - "Aratan N Tinariwen" >>

Tamikrest_Web_Article

Global Nyhedsbrev

Navn:

Email:

Find_Global_p_Facebook
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

     Almonde.dk_-_World_Music_Blog